De basis

Wat is het verschil tussen een ervaren en een beginnende supper en wat voor effect heeft een goede peddelbeweging op het lichaam?
Wat meteen opvalt aan de supper links is het gebruik van het hele lichaam en de beweging ziet er veel vloeiender uit. Ook heeft de supper links minder spanning op de rechter elleboog en minder draaiing in de lumbale wervelkolom. Kort gezegd is dat minder belastend voor het lichaam en het is veel efficiënter.
Doordat de ervaren supper zijn hele lichaam gebruikt kan hij meer kracht zetten, let daarbij vooral op het gebruik van de benen en de heupen.
Een goede techniek is niet alleen van belang voor een wedstrijdsupper maar voor alle suppers m.n. omdat het minder belastend is voor je lichaam

 

Links: Ervaren supper        Rechts: Beginner

Stroke Comparison

An interesting perspective of an elite paddler on the left and a novice on the right. Note the use of the entire body in the elite paddler, less right sided elbow flexion and less rotation through the lumbar spine. Gold Coast SUP SUP Racer Stand Up Paddle Athletes Association JM Stand Up Paddle Company ONE Stand Up Paddle James Furness Ben Schram Mike Climstein Wayne Hing #bondphysio

Geplaatst door Water Based Research Unit op Woensdag 8 maart 2017

Rear View

As requested Liz Gallelli

Geplaatst door Water Based Research Unit op Zondag 12 maart 2017

Geplaatst door Water Based Research Unit op Zondag 12 maart 2017

 

Bron: Water Based Research Unit

Overige SUP items

Suppen.nl

OPEN NK SUP WAVE powered by Fanatic, ION & The Spot

De beste wave-SUPPERS van Nederland gaan voor de titel “BESTE WAVESUPPER VAN NEDERLAND” de strijd met elkaar aan in de Nederlandse golven.
De GO wordt alleen gegeven bij ideale condities op één van de zeven afroep weekenden en zaterdag 25 september was de dag met Noorder swell, offshore wind én dikke bakken.

Lees verder »
Suppen.nl

WK Hongarije 2021

De ICF World Championships Stand Up Paddle werden van 8 t/m 12 september gehouden in Hongarije op het prachtige Balatonmeer. Het stadje Balatonfüred, aan de noordoostelijke zijde van het meer, werd overgenomen door meer dan 500 atleten uit 50 verschillende landen. Met zoveel wereld toppers aan de startlijn werd dit een waar spektakel!
Lees hier hoe het onze Nederlandse toppers verging.

Lees verder »
Suppen.nl

Eurotoursup Nordhausen 2021

17 juli werd in Nordhausen (Duitsland) een EuroTour SUP wedstrijd gehouden. Onze nationale toppers Joep van Bakel (Fanatic), Petronella van Malsen (Mistral) en het 17-jarige talent Donato Freens (Lightcorp) deden goede zaken in de top 3.

Lees verder »
Suppen.nl

NK SUP 2021

Op 10 & 11 juli 2021 werd het NK SUP georganiseerd. De wedstrijden vonden plaats op de Noorderplassen in Almere. Tijdens het NK werden verschillende races gesupt: Technical Race, Sprint race en Long Distance.

Lees verder »
Contactformulier