Instructies

Start met SUP

Wauw! Je bent geinteresseerd geraakt in suppen! Op je locale meertje of kanaal zag je iemand op het water staan en het zag er zo relaxed uit! Of een vriend/vriendin raakt niet uitgesproken over dat gevoel van rust en balans! Maar ja, en dan? Wil je het een keer proberen, of heb je het al een keer gedaan en weet je niet ‘hoe nu verder’? Binnenkort gaan we tips en tricks filmen, editten en posten om te kijken of je van suppen je nieuwe hobby kunt maken.

Als je nog nooit gesupt hebt, kun je eens kijken of er ergens in de buurt iets georganiseerd wordt. Dit kan een supschool zijn met een opstapdag, of een demo-dag tijdens events. Zo krijg je direct een indruk welke verschillende boards er zijn, kun je je vragen kwijt en deel je ervaringen met anderen. Dit is handig om bijvoorbeeld later een board en/of peddel aan te schaffen.
Als je in de golven wilt spelen heb je namelijk een totaal ander board nodig dan als je lekker wilt cruisen op de sloten en plassen in het binnenland. Ook de kosten varieren nogal. Een allround instap-model heb je al rond de 500 euro, en daartussen in vind je alles tot de full carbon snelle en lichte raceboards a 3000 euro. Bij deze winkels kun je je laten informeren naar nieuwe boards. Er zijn uiteraard ook veel tweedehands boards online te vinden.
Suppen is ook een technische sport. Hoe meer inspanning je gaat leveren, hoe sneller je gaat. Dan wordt de juiste techniek ook belangrijker. Tijdens opstapdagen, lessen en demo-dagen wordt er ook gekeken naar techniek. Het is namelijk belangrijk dat je niet alleen met je armen peddelt, maar vanuit je gehele bovenlichaam. Dat betekent buik-, rug-, bil-, schouders en armen. Maar je benen doen ook flink hun best!
Uiteraard kun je ook op deze site een oproepje doen aan bijvoorbeeld suppers in de buurt om een keer af te spreken voor een rondje in de buurt of een andere locatie. Zo hoef je niet alles zelf te ontdekken, heb je direct een supmaatje en kun je samen de volgende supafspraak maken!

Tips voor  

Tips voor  

Tips voor  

Share this post