Zwolle Kampen stroomafwaards 17.5km

Terwijl heel Nederland op de schaats stond ging diehard Supper Hugo Vernhout met zijn SUP van Zwolle naar Kampen, uiteraard heeft hij ook genoeg ijs gezien!

Zwolle Kampen over de IJssel
13 februari 2021
Bij de start -10 Celsius.
17,5 km.

Terwijl iedereen vandaag gaat schaatsen toch maar voor de sup gekozen. Niet omdat ik niet kan of wil schaatsen, maar omdat het voor mijn knie niet verstandig is om te doen.

Met dat koude weer is het vinden van open water natuurlijk lastig, maar gelukkig woon ik aan de IJssel en heb ik een lieve vrouw die me naar Hattem wilde brengen. Daar ben ik wel vaker gestart om met de stroom mee naar Kampen te varen. Het bleek echter door een combinatie van hoog water en ijs niet mogelijk bij de gebruikelijke plek (de haven waar het Apeldoornskanaal bij de IJssel komt) te beginnen. Ik werd daarom afgezet op de IJsseldijk onder de oude brug over de IJssel.

Ik moest eerst een stuk over de ondergelopen uiterwaarden varen. Dat moet i.v.m. de paaltjes, ondieptes en het prikkeldraad onder water natuurlijk voorzichtig. Gelukkig stond het water zo hoog dat ik zonder iets te raken de winterdijk en andere obstakels kon passeren om op de IJssel zelf te komen.

Het was prachtig weer met veel zon, weinig wind en alleen veel watervogels die door het ijs elders allemaal naar de IJssel waren gekomen. Er stond een lekkere stroming mee dus qua energie een eenvoudige tocht.

Door de mooie omstandigheden is het filmpje wel iets langer dan gebruikelijk geworden.

Zie hieronder voor GPX file

Download(s):

Overige SUP TALK items

Contactformulier