Zwischenahner Meer

Een kort verslag van een kort tochtje op de het Zwischenahner meer.

Zwischenahner meer

Ca. 10,5 kilometer

1 augustus 2021

Start en finish bij de Zwischenahner Segelclub aan de Seroosenweg

Aantal ballen 0

Aantal keer klunen 0

Een kort verslag van een kort tochtje deze keer. Een kort tochtje omdat een langere route hier lastig is en een kort verslag omdat er weinig specifieks over te vertellen is.

Ik heb vandaag een rondje gemaakt op de het Zwischenahner meer. Vreemd genoeg noemen ze het hier ook zo terwijl andere meren in het Duits see genoemd worden (en de zee juist weer meer). Het is een bijna rond meer met een omtrek van iets minder dan 10 kilometer. Ik heb zoveel mogelijk de kust gevolgd en heb de tocht nog iets langer gemaakt door een kort stukje de Aue (een riviertje wat uit het meer stroomt) op te suppen. Dat had misschien wel langer gekund, maar omdat ik me daarop niet had voorbereid heb ik dat niet gedaan.

Ik ben ook nog even langs geweest bij de lokale zeil/surf en tegenwoordig ook supschool. Daar een tijdje met de eigenaar gepraat. Ook hier gebruiken ze net als in Friedrichstadt bijna nooit een leash bij les, verhuur e.d.. Ik heb aangegeven dit onverantwoord te vinden. Een leash moet gewoon een automatisme zijn. Ik heb hem altijd om.

Voor mij was het een kort tochtje, maar wanneer je hier op vakantie bent is het toch wel leuk een keer het meer op te gaan.

Link film: https://youtu.be/tE8kJbzw6nQ

Download(s):

Overige SUP TALK items

Contactformulier