Wervershoof Medemblik Twisk ruim 25km

Noord Holland dit keer voor Hugo, net aan de binnenkant van het IJsselmeer vanuit Wervershoof via Medemblik en Twisk weer terug naar Wervershoof, nauwelijks wind en heerlijk weer.

Wervershoof Medemblik Twisk Oostwoud
Bijna 26 kilometer
20 maart 2021
Start- en finish kruising Praam Schuitvaerder in Wervershoof
Aantal ballen gezien 14
Aantal ballen meegenomen 12

Dat was een mooi rondje vanuit Wervershoof vandaag. Mooi is natuurlijk een nogal subjectief begrip. Wat de een prachtig vind, vind de ander vreselijk, gelukkig maar. Toen ik (in een ver verleden) in Wageningen Bosbouw studeerde moesten we voor een vak over recreatie een nieuw recreatiegebied ontwerpen. Ik leerde daar dat de gemiddelde recreant vooral afwisseling mooi vind. Dus een stukje bos, een weitje, een dorp, een terras e.d.. Het gaat er dan niet alleen om hoelang het stuk wat geen afwisseling heeft is, maar vooral om hoelang het duurt voordat men weer wat anders kan ervaren. Een fietspad kan dus over een langere lengte door een stuk bos lopen dan een wandelpad. Op de fiets ga je immers harder.

Vanuit dit standpunt was de route vandaag inderdaad mooi. Er was namelijk aardig wat afwisseling onderweg. Er waren smalle slootjes, kleine meertjes, kanalen, open stukken, dorpjes, beschutte stukken e.d.. Zeker een route die de moeite waard is.

Ik begon met mooi strak blauw weer met niet te veel wind. Later werd het bewolkt en nam de wind iets toe, maar toen had ik hem vooral mee.

De hele route hoef je niet te klunen. Er zijn wel enkele “zo-laag-dat-je-moet-gaan-liggen” bruggetjes en duikers, maar ook die zijn goed te doen.

Ik heb deze keer 14 ballen gezien onderweg en er daarvan 12 meegenomen. De andere twee lagen zo dicht bij het nest van een broedende gans dat ik die maar heb laten liggen. Volgens mij heeft zo’n vroege eerste leg van de gans weinig kans van slagen, maar je weet nooit. Verder ook nog wat ander afval uit het water gehaald op deze landelijke opschoondag (las ik pas toen ik weer thuis was trouwens).

Tenslotte onderweg nog een paar mooie zeilboten zien liggen. Zowel oude als moderne. Als zeiler blijf je daar toch altijd naar kijken.

De gpx van deze route is weer hieronder te vinden, net als deze keer een beperkt aantal foto’s.

Download(s):

Overige SUP TALK items

Contactformulier