Vinkeveenseplassen

De tocht van gisteren is slechts een voorbeeld van een route die je op de Vinkeveense Plassen kunt kiezen.

Vinkeveense Plassen
Ca. 17 km kilometer
17 april 2021
Start- en finish Zandeiland 4, ingang ter hoogte van Baambrugse Zuwe 143A
Aantal ballen 1

De tocht van gisteren is slechts een voorbeeld van een route die je op de Vinkeveense Plassen kunt kiezen.

Ik koos voor de Vinkeveense Plassen omdat ik daar een zeilboot wilde bekijken en het mooi kom combineren met een bezoek aan mijn vader in Kortenhoef.

Aan de zeilboot zit een nostalgisch verhaal verbonden. In mijn jeugd heb ik veel als (hoofd)instructeur op de nu niet meer bestaande zeilschool de 4 winstreken in Oud Loosdrecht gewerkt. Daar werd vooral gevaren met twee zelf gemaakte boottypes: pygmalion en second love. Via een andere oud instructeur hoorde ik dat een van die boten in Vinkeveen lag en dat ik hem gratis kon ophalen. Ik ga er nu met o.a. de toenmalige eigenaar van de zeilschool (de vader van de wereldberoemde supper Bart de Zwart) en mijn zoon Gerben een restauratieproject van maken.
Tijdens de suptocht kon ik de boot aan een eerste inspectie onderwerpen en meteen kijken waar en hoe ik hem uit het water kan laten halen om hem elders rustig te kunnen opknappen.

Ik heb gisteren meer gesupt dan de route die op het kaartje te zien is en die weer als gpx op suppen.nl te vinden zal zijn, maar de combinatie met het kijken naar de boot en de jachthaven leverde een onlogische route voor anderen op.

Het zandeiland is een prima plaats om te starten in Vinkeveen. Het ligt mooi in het midden, er is ruim voldoende gratis parkeergelegenheid en een prima steiger. Alleen bij wat meer wind uit westelijke en noordwestelijke richting is het lage wal en wordt het wel een beetje een klotsbak. Je kunt dan echter ook vanaf de parkeerplaats (parkeren aan het begin) een klein stukje naar het noorden lopen naar het naastgelegen recreatieterrein en daar in te luwte starten.

Het voordeel van een route op een gebied als de Vinkeveense Plassen is dat je naar believen de route kunt inkorten en verlengen. Wanneer je vooraf de kaart bestudeerd en deze bv als PDF op je telefoon meenemen (zie voorbeeld op suppen.nl) is dat geen probleem. Je bent immers nooit ver van je startpunt verwijderd.

Het weer was gisteren prima. Er stond op de plas wel aardig wat wind met bijhorende golven dus het was ook nog een goede training.

Download(s):

Overige SUP TALK items

Contactformulier