Utrecht stad en land

HUGO VERNHOUT GAAT REGELMATIG OP ZOEK NAAR DE MOOISTE SUPROUTES IN NEDERLAND (EN SOMS OOK DAARBUITEN). WIJ ZIJN BLIJ DAT HIJ ZIJN ROUTES MET ONS WIL DELEN ZODAT WE EEN PRACHTIG OVERZICHT KUNNEN MAKEN EN JIJ ALS BEZOEKER AAN SUPPEN.NL KUNT UITKIEZEN OM OOK EEN VAN DEZE ROUTES TE SUPPEN.

Utrecht: stad en land.

Ca. 21 km:

Start en finish nabij zwembad Krommerijn

Deze route combineert mooi de historische stad Utrecht en het landelijk gebied van de Kromme Rijn.

Bij de parkeerplaats van Zwembad Krommerijn kun je parkeren en vlakbij een kanoverhuurbedrijf het water op. Ik heb eerst een stuk van ca. 3,5 km tegen de stroom in de Kromme Rijn genomen. Je zit meteen in landelijk gebied en passeert o.a. de landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen. Onderweg nog weer twee ballen uit het water gehaald.

Omdat ik met andere suppers had afgesproken ben ik weer terug naar het startpunt gevaren. Daar vandaan zit je wederom via de Kromme Rijn snel in het centrum van Utrecht. Ik ben samen met de anderen eerst onder Hoog Catharijne door gevaren en toen door de binnenstad met zijn mooie kades en pakhuizen.

We kwamen zowaar nog twee andere supsters tegen.

Alleen heb ik ook nog een rondje langs de oostkant van de binnenstad gemaakt om weer via het centrum terug naar het startpunt te varen.

Naast stadion de Galgenwaard nog een bal (van Fc Utrecht?) uit het water gevist.

Download(s):

Overige SUP TALK items

Contactformulier