SUProutes – Eilandspolder en mijzen 35km

Niek van der linde van SUPschool Leersup.nl heeft diverse routes gepaddeld en vastgelegd, wij mogen ze hier van hem delen.

Yes, ik mocht weer! Er stond weer een langer SUP rondje op het programma. Na ongelofelijk genoten te hebben een paar weken terug tijdens het Rondje Mijzen heb ik deze keer gekozen voor een uitbreiding. Het eerste en het laatste deel zijn hetzelfde als bij het Rondje Mijzen, maar de route wordt iets verder naar het zuiden uitgebouwd.


Jawel! Er waren weer molens!

Startlocatie: Ik heb de locatie laten afhangen van de windrichting; eerst tegen wind. Dus ik ben gestart bij Villa Groet in Avenhorn. Een andere optie is bijvoorbeeld hier bij Ursem of hier in Schermerhorn.

Afstand: Het rondje is 35,5km. En er zijn vele uitbreidingen mogelijk.


Eilandspolder… ‘Hoe zouden ze die naam eigenlijk verzonnen hebben?”

Bijzonderheden: Je SUPt over de ringvaart die om de Mijzenpolder en Eilandspolder ligt. Perfect om lekker kilometers te vreten! Ben je meer van de korte afstanden? Dan kun je terecht in de polder zelf. Vooral in de Eilandspolder zijn nog vele rondjes te maken.

Nadelen: Stroming! Van West-Graftdijk via Spijkerboor naar Avenhorn heb je tegen. Soms daalde de snelheid tot onder de 7km uur (gemiddelde van het rondje was 7,9km/h). Natuurlijk is het niet erg om tegen de stroom in te peddelen, je hebt namelijk ook een keer stroming mee. Maar het is wel fijn om het te weten.. anders valt het zo tegen als je je snelheid ineens flink ziet zakken terwijl je wind mee hebt.

Hieronder een Google Earth kaart met de route. Druk onderaan op de knop ‘DOWNLOAD’ om de .GPX files te downloaden om ze daarna op je telefoon te kunnen zetten.

Overige SUP TALK items

Contactformulier