SUProutes – Amsterdam

Morene Dekker is een Nederlandse SUPpionier en begon in 2009 met suppen, ze was in 2011 de eerste die Amsterdam begon te verkennen per supboard.

Zoals veel mensen waarschijnlijk al weten is Nederland een land met veel water; een lange kustlijn, meren, rivieren en veel grachten om te verkennen op je supboard.
Één van de beste plaatsen om te peddelen is Amsterdam, befaamd om zijn mooie grachten en bruggen.

Hoogtepunten

paddleboarding amsterdam bridges 1 paddleboarding amsterdam Maritiem museum
paddleboarding amsterdam kromhout shipyard paddleboarding amsterdam canal traffic

Amsterdam is door de eeuwen heen altijd al beroemd geweest om zijn waterwegen, oorspronkelijk bedoeld voor vrachtvervoer.
Sinds eind jaren ’60 maken ook de toeristen gebruik van de grachten omdat het de beste en meest originele manier is om de stad te beleven, of het nu per waterfiets kano of kajak is.
Heden ten dage kun je ook per supboard van de stad genieten, het hele jaar door!
En wat nog het leukste is, ondanks dat Amsterdam een kleine stad is kun je de hele dag door de stad peddelen zonder dezelfde gracht op brug te passeren.
En mocht je dat toevallig wel doen dan zal het je waarschijnlijk niet eens opvallen.
Tijdens een suptocht door Amsterdam zie je veel attracties zoals de grachten, de Magere Brug, de Zeven Bruggen, de Amstel, het Maritiem Museum, het replica V.O.C. schip, de Gooyer windmolen en de Oude Kerk.
Zelfs de Rosse buurt kan een optie zijn voor een peddeltocht.

Seizoenen
De beste tijd om te suppen in Nederland is van april tot oktober maar voor ervaren suppers is de herfst en de winter in Amsterdam ook erg mooi.
De grachten en de stad zijn dan een stuk rustiger rustiger.
Het IJmeer is een zoetwatermeer van ongeveer 260 m2.
Vanaf het strand van IJburg kun je suppen naar Durgerdam of het Muiderslot (zie afbeelding).

paddleboarding amsterdam muider castle

Beide zijn zeer de moeite waard om te bekijken en zijn eigenlijk verplichte kost mocht je de tijd hebben om naast de stadstour een andere tocht te boeken.
Voor sommige tours is wel enige ervaring vereist en afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen aanpassingen in de route plaatsvinden.

Andere suppers
Morene Dekker begon in 2009 met suppen en ze was in 2011 de eerste die Amsterdam begon te verkennen per supboard.
Suppen werd sindsdien steeds populairder onder de mensen en Amsterdam bleek één van de leukste plaatsen ter wereld om te peddelen.
De stad is windluw, er is weinig stroming en de enige golven die je onderweg tegenkomt is die van de rondvaartboten op een drukke zomerdag.
Jen Scully Yates, afkomstig uit Dubai en oprichtster van LiveLoveSup heeft wereldwijd al op veel plaatsen gesupt en is verknocht aan Amsterdam.
“Je moet gewoonweg komen suppen als je hier bent, bovendien is het een ideale manier om in contact te komen met andere suppers.
Ondertussen ben ik in meer dan 25 plaatsen geweest maar Amsterdam blijft één van mijn favoriete locaties.
Om de stad te ervaren terwijl je peddelt, de woonboten, de architectuur en alle prachtige bruggen is gewoon geweldig.
Je beleeft de stad vanuit een geheel ander perspectief.
Misschien krijg je onderweg te maken met wat golfslag van rondvaartboten maar op de stabiele boards en met steun en uitleg van de ervaren instructeurs is het zelfs geen probleem voor “beginners.”

paddleboarding amsterdam morene dekker

 

Overige SUP TALK items

Contactformulier