Rondje Zwartsluis Belt-Schutsloot (ruim 18km)

De route van Hugo is dit keer dichtbij zijn woonplaats Kampen.. Zwartsluis bij natuurgebied de Wieden, rust en ruimte..

Rondje Zwartsluis Belt-Schutsloot
Ruim 18 kilometer
14 maart 2021
Start- en finish bij parkeerplaats bij busstation Zwartsluis (bij Buitenkwartier nr. 2)
Aantal gevonden ballen 2

Vandaag gekozen voor een tocht dicht bij huis. Ik ben vanuit Zwartsluis een rondje van ruim 18 km gaan maken over het kanaal naar Meppel, via de Beukerssluis richting Belt-Schutsloot en door het mooie gebied van de Wieden weer terug naar Zwartsluis. Hoewel ik ook van de tocht van vandaag een kaartje van de route zal geven, zijn er makkelijker en mooiere routes te varen in dit gebied. Maar wees gerust, ik zal een kaartje van andere routes die ik daar in het verleden heb gevaren bijvoegen.

Dat ik toch voor deze route koos is omdat ik nu eenmaal liever een lastiger rondje dan een makkelijker heen en weer stuk sup.

Ook zijn er betere plekken te bedenken voor start en finish in dit gebied. Ik koos voor Zwartsluis omdat dat het dichtste bij ons huis is en ik na afloop nog even op visite kon gaan bij een van de team Yukon SUPventure ladies die daar sinds kort woont: Janneke Smits – van Leeuwen.

De wind viel mee en in de Wieden heb je ook vaak wat beschutting dus de route was goed te doen. Alleen bij de Beukerssluis moet je om weer makkelijk het water in te kunnen, een aardig stuk lopen. Ik heb daar ook wel in de zomer gevaren en toen mocht ik gewoon met de andere boten mee de sluis in. Je hebt dan wel veel meer boten en dus golven op het kanaal tussen Zwartsluis en de Beukerssluis. Nu ben ik op de hele route 1 kano en twee vissersbootjes tegen gekomen. Er is nog genoeg rust te vinden in dit gebied.

De gpx van deze route is weer te vinden op suppen.nl, net als enkele foto’s. De gpx van de andere routes in het gebied (zie foto) zijn op basis van de kleur op te vragen via suppen.nl.

Download(s):

Overige SUP TALK items

Contactformulier