Rondje Alphen a/d Rijn 23km

Op de eerste prachtige lentedag stond bij Hugo rondje groot Alphen a/d Rijn op het programma.

Rondje Alphen aan den Rijn
Bijna 23 kilometer
21 februari 2021

Het ijs is weer helemaal weg en het is bijna 30 graden warmer dan vorig weekend dus er was weer volop keuze voor een mooie route.

Het werd een rondje Alphen aan den Rijn deze keer. Samen met Hans Half (met zijn mooie nieuwe board) vertrok ik bij de parkeerplaats van golfclub Zegersloot aan de Kromme Aarweg te Alphen aan den Rijn. Er is ook een algemeen gedeelte (je hoeft dus niet lid van de golf te zijn). Er was (ca. 9.45 uur) nog volop parkeerplaats, maar dat kan later op de dag en met veel golfers denk ik wel eens anders zijn.

We besloten tegen de klok in te varen, dan hadden we met de zuidenwind op het eind wind mee. Veel wind was er trouwens het eerste stuk niet. Ook niet toen we de Braassemermeer over voeren. Bij deze route hoeft dat bij zuiden wind overigens geen probleem te zijn, maar bij noordwestenwind kan het een aardig klotsende lagerwal worden daar.

Na de Braassemermeer kwam de wind wel opzetten en het stuk door Woubrugge (veel dure huizen aan het water daar) en terug naar Alphen was dan ook aardig bikkelen, zeker toen daar op de Oude Rijn ook nog stroom tegen bij kwam. Voor de sup11city suppers, het leek de Dokkumer Ee wel.

In Alphen vond ik ook nog de 150e bal. Althans dat dacht ik, want een paar honderd meter verder vond een vader dat het zijn bal was. Waarschijnlijk irritant voor hem ben ik eerst de discussie aangegaan dat het toch echt mijn bal geworden was nu hij geen enkele poging gewaagd had de bal zelf te halen (had wel een bootje), maar ik heb de bal toch maar terug gegeven. De buren zeiden nog dat ze daar blij mee waren want dan hield het buurmeisje tenminste eindelijk op met huilen. Verderop gelukkig toch nog bal 150 en 151 gevonden.

Achteraf gezien was het rondje andersom varen makkelijker geweest. Daarnaast zal deze route in de zomer wel druk met sloepen e.d. bevaren worden en veel geklots geven. Hoewel het kaartbeeld veel rechte stukken heeft, was het toch een leuke route waar genoeg te zien is onderweg.

Download(s):

Overige SUP TALK items

Contactformulier