Ronde ruim on Blauwhuis 21,4km (FR)

Hugo Vernhout gaat regelmatig op zoek naar de mooiste SUProutes in Nederland (en soms ook daarbuiten). Wij zijn blij dat hij zijn routes met ons wil delen zodat we een prachtig overzicht kunnen maken en jij als bezoeker aan SUPPEN.NL kunt uitkiezen om ook een van deze routes te Suppen.

Ronde ruim om Blauwhuis

21,38 km

1 maal klunen

Om te beginnen allemaal een suprijk 2021 gewenst.

De eerste tocht van het jaar zit er voor mij alweer op. Ik heb vandaag een ruime ronde om Blauwhuis gemaakt. In Blauwhuis zelf ben ik niet geweest, maar ik kon het wel steeds zien liggen.

Ik was van plan te starten in Dedgum, maar het had vannacht wat gevroren en er lag nog ijs op het smalle slootje daar. Ik ben dus doorgereden naar Tjerkwerd. Daar komen we op de 3e dag van de sup11city ook altijd door waardoor ik wist dat het water daar breder was. Eerst richting Bolsward gevaren. Met de sup11city zie je eigenlijk bijna niets van deze stad dus nu kon ik er een keer een rondje varen en het centrum (doodlopend i.v.m. werkzaamheden) bezoeken. Daarna rechtsom via mooi breed water richting de Blauhuster Puollen, drie kleine meertjes met vandaag vrijwel geen wind en schitterende luchten.

Om de uitgang van het laatste meertje te vinden heb je wel een gpx bestand o.i,d. nodig, want die is goed verstopt.

Daarna volgt een stuk via Greonterp naar Dedgum. Mooi, maar wel wat ondiep, een paar lage bruggen (alleen liggend mogelijk), een smal stukje dwars over een boerenerf (de hele boeren familie stond achter het raam te kijken hoe ik dat ging doen, maar zwaaide van verbazing niet terug) en 1 te lage brug waar prima steigers waren om te klunen. Bij Dedgum bleek het ijs nog niet helemaal verdwenen en dus nog ijsbreker gespeeld. Na Dedgum kom je tussen Parrega en Tjerkwerd weer op het parcours van de Sup11city.

Een mooi begin van het nieuwe jaar.

Download(s):

Overige SUP TALK items

Contactformulier