Lisse rondom Keukenhof (ongeveer 22km)

Het Keukenhof kon natuurlijk niet achterblijven bij de routes van Hugo. Inspiratie voor de komende dagen?

Lisse rondom Keukenhof
Ca. 22 km kilometer
1 mei 2021
Start- en finish Hillegommerdijk ter hoogte van nr 14 Lisserbroek
Aantal ballen 4 waarvan er 1 in een onbewaakt moment weer van de plank is verdwenen

De laatste tijd zag ik veel mensen tochten maken in de bollenstreek. Ik kon niet achterblijven. De voorbereiding achter de PC maakte duidelijk dat er meerdere mogelijkheden zijn. Ik koos vandaag voor een route van ca. 22 km vanuit Lisserbroek.
Ik kende het gebied niet dus het was een beetje onduidelijk wat ik allemaal zou tegenkomen.
Het bleek een route met variatie en dus niet alleen tussen de bloembollenvelden door. Het eerste stukje ging over de ringvaart van de Haarlemmermeer, maar ik begon vroeg en dus was het qua boten (golfslag) nog prima te doen. Daarna volgt een smaller stuk over het Havenkanaal en vervolgens een lang stuk waar motorboten helemaal niet mogen komen, de Ringsloot Lisserpoelpolder en het Mallegat. Pas op dat stuk kwam ik de eerste tulpen-, lelie en hyacintenvelden tegen.
Vervolgens leidde de route me over de Haarlemmer Trekvaart en Leidse Trekvaart langs Halfweg.
Iets voor halverwege de totale route ben ik linksaf de Lisserbeek op gegaan. Daar begon een route van ca. 11 kilometer in de vorm van een 8 waarbij het onvermijdelijk is sommige stukken twee keer te suppen (zie kaart). Het was wel het stuk met de meeste bollenvelden. Ook kom je op dit stuk langs de Keukenhof. Door de corona was deze echter gesloten.
Na nog een stukje Ringvaart van de Haarlemmermeer was ik na ca. 22 kilometer weer bij de auto. De GPX van de route is weer te vinden op suppen.nl

Onderweg kwam ik zowaar twee keer andere supper tegen. De eerste keer een groep van 4 die net een andere kant op gingen. De twee keer twee mannen op inflatebles. Eentje was zo zacht opgepompt dat zowel de voor- als de achterkant uit het water kwamen. Ik heb dan ook maar kort met ze opgesupt (en kon het natuurlijk niet nalaten enkele tips te geven).

Ik vond de bloemenvelden wel mooi, maar ben toch meer van de afwisseling met andere landschapstypes en van meer natuurlijke terreinen. Wel kon ik een aantal bosjes tulpen voor het thuisfront meenemen (eerlijk direct bij een kweker in Halfweg gekocht natuurlijk). Ik kreeg dat 6 bosjes voor een lagere prijs dan 1 bosje bij de tulpenkraam in Lisse zelf.

 

Download(s):

Overige SUP TALK items

Contactformulier