Last minute peddel tip! Virtual GlaGla Race

BRON: Ella Oesterholt
a.s. Zaterdag 23 januari een super leuk alternatief voor de wereld beroemde GlaGla race, dit jaar vanwege Covid-19 een virtual alternatief.

Zaterdag 23 januari – Viritual GlaGla Race

Een pittoresk blauw bergmeer, rondom besneeuwde bergtoppen, frisse berglucht en middeleeuwse architectuur. Nee dit is geen scene uit de film Frozen, maar de locatie van de GlaGla race.

Lac Annecy gelegen aan de stad Annecy in de zuidwestelijke regio Rhône-Alpes (Frankrijk) is fantastische een locatie om even aan de dagelijkse sleur te ontsnappen.Jaarlijks komen eind januari ruim 600 peddelaars bijeen voor een koud peddel feest en avontuur van 6 of 15km. Meedoen en sportiviteit is belangrijker dan winnen, en naast de race zijn er diverse clinics en activiteiten.

De race is indrukwekkend. Niet alleen door de omgeving maar ook het aantal deelnemers en de fantastische sfeer. De start is een gezamenlijke start en de startlijn gaat bijna over de volledige breedte van het meer. Echt wel even een wouw momentje als je zo links en rechts van je kijkt.

Na de eerste kilometers spreidt het deelnemers veld zich snel en ga je de competitie aan met de peddelaars om je heen en of en of beland je in de leukste gesprekken. Krijg je er geen genoeg van? In de middag nog een technical race of stap met 4 vrienden op een dragon board voor een head to head race.


2021 – GlaGla Viritual race

Door de COVID epedimie zal het feest dit jaar niet door gaan, maar de organisatie heeft besloten de spirit in stand te houden met een virituele editie. Een leuke manier om elkaar toch weer te treffen, al is het op afstand. Het principe is eenvoudig. Iedereen peddeld zijn of haar eigen GlaGla Race rekening houdend met de weersomstandigheden en maatregelen die op jouw locatie van toepassing zijn. Daarnaast is het belangrijk dat je plezier hebt.

Nog geen plannen dit weekend? Schrijf je dan snel in en noteer deze race alvast in je agenda voor 2022.

Datum: zaterdag 23 januari 2021
Tijdstip: 10:30 uur
Afstanden: 3, 6 of 15km in jouw eigen regio
Informatie: https://glaglarace.com/en/the-glagla-race/
Registratie: https://www.weezevent.com/virtual-glagla-race-2021

De race is absoluut een aanrader voor elke peddelaar en een leuke motivatie om in de winter door te trainen. Alle niveaus zijn aanwezig en tevens is er een groot inflatable klassement. Met de juiste kleding is het prima te doen. Kortom een heerlijk weekend weg, of plak er nog een paar extra wintersport dagen aan vast.

 

Overige SUP TALK items

Contactformulier