Koers verleggen of doorgaan?

Ella Oesterholt & Janneke Smits gaan als de omstandigheden meezitten (Covid-19) volgend jaar de Yukon 1000 Suppen. Met een maandelijks terugkerende blog nemen ze jullie mee in de voorbereidingen. Training, materiaal, tochten en de missie voor schoon water

Wie dacht dat in 2021 alles weer snel naar het normaal zou gaan heeft het nog even mis. Na de GlaGla Race heeft ook de Carolina Cup officieel een streep door de race gezet. Gezondheid gaat boven alles, sommige dingen moeten nog even wijken. Ook onze doelen voor de Yukon1000 zijn nog onzeker.

Gaat het door of gaan ze het doorschuiven?

Deze maand is een spannende maand. Op 1 maart horen we of de Yukon1000 dit jaar door zal gaan of dat de pandemie ons nog even thuis zal houden. De factoren die in deze keuze een rol spelen zijn onder andere:

  1. Toegankelijkheid van de grensovergangen (Canada naar Amerika en terug).
  2. De nieuwe COVID response plannen van de nieuwe overheid in Amerika.
  3. De ontwikkeling van het vaccinatieplan voor zowel de racers als de gemeenschap op de route.

We hebben niets van bovenstaande in de hand, dus ongeacht de uitkomst zijn we ok met de keuze van de organisatie. De rivier gaat nergens heen, wij komen wel een jaar later. In het ergste geval hebben we een extra jaar voor voorbereidingen en tijd om de aandacht te geven aan onze tweede missie; schoon water.

Wij gaan voor schoon water

Wie veel op het water staat zal de confrontatie met afval herkennen. Zwerfafval is geen fraai gezicht, schadelijk voor de dieren én bloed irritant om achter je vin te hebben hangen. In veel gevallen is het ook totaal onnodig. Met de wens om een verschil te maken is Janneke in 2018 Stichting SUP Clean Up gestart.

Wij peddelen liever in een schone omgeving. We hebben het doel om naast het finishen van de Yukon1000 aandacht te vragen én daadkracht voor lokale initiatieven, startende met een 12 provinciën SUP Clean Up toer.

Vrijdag 5 maart

Braband – Steenbergen

Zeeland – Middelburg

 

Donderdag 11 maart

Gelderland – Hardewijk

 

Vrijdag 12 maart

Limburg – Roermond

 

Maandag 22 maart

Overijssel – Losser

 

Vrijdag 26 maart

Friesland – Dokkum

 

Zaterdag 27 maart

Groningen – Groningen

Drenthe – Meppel

 

Maandag 29 maart

Utrecht – Utrecht

Zuid Holland – Den Haag

 

Vrijdag 2 april

Flevoland – Almere

Noord Holland – Enkhuizen

 

Meer informatie volgt snel op supcleanup.nl. Draag je graag bij maar schikt een van bovenstaande data niet? Geen man overboord. Hou www.supcleanup.eu in de gaten voor aankomende evenementen of ga zelf op pad! Deel ons jouw ervaringen, good karma gegarandeerd!

Overige SUP TALK items

Contactformulier