Kaag vanuit Rijpwetering (22.3km)

Het is echt niet zo dat Hugo elke dag op het water staat maar veel is hij er in ieder geval wel te vinden. Dit keer de Kagerplassen op vanuit Rijpwetering.

Kager plassen vanuit Rijpwetering
Ca. 22,3 km kilometer
25 april 2021
Start- en finish Pastoor van de Plaatstraat ter hoogte van nr. 85
Aantal ballen 2

Vandaag voor mij weer een tocht met nostalgische gevoelens. Toen ik 17 jaar was heb ik samen met mijn broertje en twee vrienden een geweldige vakantie op de Kaag gehad. Deze tocht bevatte voor mij dus veel bekende plekken waar ik lang niet geweest was zoals Rijpwetering en het eiland van de Unie van Watersporttoeristen; de oude Kooi.

Ik was vandaag niet alleen. Marcel Dijker reageerde op mijn aankondiging op facebook. Ik ken hem van de Sup11city, hij woont ongeveer aan de Kaag en iemand met veel kennis van de omgeving is altijd meegenomen. Zo wist hij bijvoorbeeld dat we niet door de Zwanburgerpolder konden varen zoals ik van plan was. We moesten er dus omheen.

We begonnen in Rijpwetering en besloten de route linksom te varen. Op die manier hadden we op de plassen de wind mee en stond nog aardig wat wind.  In Rijpwetering zijn er enkele lage bruggetjes, waarvan 1 zo laag dat we er omheen gelopen zijn. Daarna voeren we via de Koppoel, de Kleipoel en de Ade naar de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder. In deze tijd van het jaar en met het wat koude weer van vandaag was het daar erg rustig, maar dat kan zomers en met mooi weer heel anders zijn. Er varen dan veel bootjes en boten en het kan een aardige klotsbak worden.

Daarna voeren via de Balgerij en de Kever naar de eerder genoemde Oude Kooi en verder langs Kaagdorp en weer een aantal plassen naar Warmond. Daar stond de vrouw van Marcel met lekkere hapjes en drinken klaar om ons te verwennen. Nog een voordeel van suppen met lokale mensen.

We hadden de extra energie ook wel nodig want daarna begon een stuk over het Joppe, de Zijl en de Zijp, het Achtergat en de Stingsloot met vooral wind tegen en op de grote plassen ook aardig wat golfslag.

Voordat we weer terug gingen naar Rijpwetering zijn we nog even heen en weer gevaren naar Oud Ade.

 

Link film:

Download(s):

Overige SUP TALK items

Contactformulier