Inpakken maar nog even thuis blijven

Maar wat graag hadden we willen zeggen dat we konden inpakken en wegwezen. Maar met de huidige maatregelen heeft de organisatie besloten de race uit te stellen naar juli 2022.

Maar wat graag hadden we willen zeggen dat we konden inpakken en wegwezen. Maar met de huidige maatregelen heeft de organisatie besloten de race uit te stellen naar juli 2022.

Het is inpakken maar thuisblijven. Ja, je leest het goed. Inpakken. Waar voor een gemiddelde vakantie last minute wat in een wordt geschoven staat deze nu al klaar. Er gaat natuurlijk nog wel wat in, uit, weer terug in, definitief uit. Iets met keuzes maken en betere / lichtere alternatieven vinden. Maar de basis staat.

Onze (verplichte) paklijst is geen laf lijstje. 38 items waarvan 10 in/op ons zwemvest moeten worden gedragen. Tel daar eten, kleding en wat ‘ik weet dat het niet nodig is maar kan ik echt niet zonder’ items bij. Dan gaat het hard met de kilo’s.

Naast een bere gezellige 50% NL tocht vorig jaar weten we dat het peddelen met zoveel bagage niet in de koude kleren gaat zitten. Gang houden is het sleutelwoord. Dus trainen alvast mét tas(je). Het ziet er misschien een beetje raar uit en er komt nog zeker een keer dit gewicht aan eten bij. Maar fijn dat dit straks alvast de normaalste gang zaken is.

Wil je ook eens een meerdaagse tocht peddelen? Met deze 5 tips ben je zo op pad!

  1. Waterdicht. Waterdicht. Pak waterdicht. Niemand wil in een natte slaapzak moeten kruipen.
  2. Zorg dat je tas compact is, het gewicht laag op je board en mooi verdeeld. Dit geeft stabiliteit, ruimte voor je peddel wissel en stevigheid bij het vastzetten.
  3. Zorg voor een goede bevestiging aan je board. Je wilt tijdens het peddelen niet bezig zijn met een schuivende lading of erger nog achter je spullen aan moeten duiken.
  4. Je hebt echt niet zoveel nodig. Ga na het pakken nog eens kritisch door je bagage en haal de niet essentials eruit. Overbodig natuurlijk, maar toch voor alle zekerheid… Veiligheidsmateriaal is essentieel!
  5. Zorg dat iemand van je tocht weet en kies een route / locatie met alternatieven. Ommetjes voor de leuk én opties voor thuis komen.

Vergeet na je trip je niet weer ‘thuis’ te melden. We maken liever niemand onnodig ongerust. Deel jij jouw tocht met ons? Natuurlijk horen we graag waar je bent geweest! Gebruik #OutNPaddling en #SuppenNL.

Tot op het water!
Janneke & Ella

Overige SUP TALK items

Contactformulier