Herfst/winter blues…

Ella Oesterholt & Janneke Smits gaan als de omstandigheden meezitten (Covid-19) volgend jaar de Yukon 1000 Suppen. Met een maandelijks terugkerende blog nemen ze jullie mee in de voorbereidingen. Training, materiaal, tochten en de missie voor schoon water

Je voelt je vermoeid, lusteloos, prikkelbaar en je kunt je moeilijk concentreren. En dan is het ook nog een Corona-tijd. Geen beste combi! Misschien heb je wel last van herfst/winter blues? Tip van ons… Ga (samen) naar buiten!

De herfst is ondertussen volop aan de gang en Koning Winter kondigt zich zo nu en dan ook al aan. Rond 17:00 uur is het donker en regelmatig staan wind en regen ook aan. Gelukkig hebben we  af en toe ook prachtige, zonnige dagen. Maar die zijn alleen nooit op dinsdagavond..:-(
Dinsdagavond is onze vaste trainingsavond.
Vanuit een warm huis moet je naar buiten waar het donker is, waait en regent…getver de zin om te gaan trainen is ver te zoeken. Allerlei slappe excuses passeren de revue… Nee, niet zeuren, gewoon gaan! Het wordt vast weer leuk…

De parkeerplaats van de golfbaan in Alphen aan den Rijn is onze vaste stek. Zodra we uitstappen begint het gekakel.
We stappen vanaf daar het Aarkanaal op om vervolgens ruim 1,5 uur kletsend op en neer te peddelen.
In het begin peddelden we van Alphen naar Ter Aar. Na 45 min keerden we om. Nu het kouder begint te worden en we in het donker peddelen hebben we besloten de andere kant op te gaan. Meer verlichting langs de weg waarbij we tot max 20 min vanaf de parkeerplaats varen.
Mochten we een nat pak halen of als er iets anders is dan zijn we sneller terug bij de bussen.

Normaal gesproken is dit onze dinsdagavond waarbij we tot nu toe mazzel hebben met het weer.

Na het peddelen begint het echte feest… een simpele, maar altijd heerlijke maaltijd in het camperbusje van Ella mét chocomelk!! Een goede training en een gezellige avond is weer achter de rug zodra we elk weer naar huis rijden.

 

De tegenzin die we beide nagenoeg elke dinsdagmiddag hebben is als sneeuw voor de zon verdwenen op het moment dat we elkaar treffen in Alphen.
Dit maakt dat we dus wél gaan omdat we weten dat we er beter van terugkomen dan wanneer we thuisblijven.

Het SUP-laagseizoen geeft ruimte om de sociale contacten weer aan te zwengelen. Heerlijk!!!
Afspreken en vooral ook naar buiten gaan zorgt ervoor dat die herfst/winterblues ook geen kans krijgen. Naar buiten…nature is calling!

Overige SUP TALK items

Contactformulier