Amsterdam historich en modern (20,5km)

Een afwisselende route van Hugo door Amsterdam met lichte vorst …

Amsterdam historisch en modern
Bijna 21 km
31 januari 2021
Start en finish ter hoogte van Amsteldijk 877 te Amsterdam

Licht vriezend weer met lekker veel zon en wat oostenwind.

Ik heb de meeste grachten van Amsterdam al een keer gevaren en daarom koos ik deze keer voor een route met zowel historisch als meer modern Amsterdam.

Via streetview had gezien dat je op zondag gratis kunt parkeren naast begraafplaats Zorgvliet. Omdat ik liefst vroeg begin was er nog volop plek. Via een steigertje kun je makkelijk de Amstel opstappen. Op wat roeiboten na was het rustig op de Amstel.

Eerst een stuk richting Amsterdam gevaren en daarna via de singelgracht naar het oostelijk havengebied. Daarna ten zuiden van het KNSM eiland langs (waar vandaan mijn vader toen hij 17 was op zijn eerste zeereis als machinist vertrok) en een klein stukje IJ ter hoogte van de IJtunnel via Nemo en het scheepvaartmuseum de stad weer in.

Het was nu rustig, maar zeker wanneer na de covid in een zomer de boten allemaal weer varen kan dit laatste stuk wel een klotsbak worden. Ook in de stad was het door de covid (geen rondvaartboten) lekker rustig.

Terug op de Amstel nog een klein stukje heen en weer gevaren omdat ik zowaar een andere supper zag. Vervolgens nog een extra loop via de Singelgracht, voor het Rijksmuseum naar links en via het Amstelkanaal weer naar de Amstel.

Al met al een interessante route met veel bezienswaardigheden die soms bijna verstopt in het filmpje zitten. Kijk maar of je de auto op de woonboot, het gekke beeld en de twee stoere zwemsters kunt vinden. Ook nog een keer te hard gevaren. Je mocht daar 6 km/uur. De meter gaf aan dat ik 32 km/uur ging, dat zal wel niet helemaal kloppen, maar te hard ging ik wel. Gelukkig stond er geen flitser naast.

De hele route is het blijven vriezen. De plank werd steeds zwaarder door het ijs wat zich er op vormde. Ook moest ik goed opletten wat op de plek waar ik stond na werd het dek, ook de stukken rubber, glad.

De gpx staat weer hieronder

Download(s):

Overige SUP TALK items

Contactformulier