WK Hongarije 2021

De ICF World Championships Stand Up Paddle werden van 8 t/m 12 september gehouden in Hongarije op het prachtige Balatonmeer. Het stadje Balatonfüred, aan de noordoostelijke zijde van het meer, werd overgenomen door meer dan 500 atleten uit 50 verschillende landen. Met zoveel wereld toppers aan de startlijn werd dit een waar spektakel! Lees hier hoe het onze Nederlandse toppers verging.
BRON: Richard Proost

Het event was door de ligging, vriendelijke entree fee en betaalbare accomodaties toegankelijk voor bijna iedereen. Wat zeer positief is voor het groter maken en het professioneel benaderen van SUP als wedstrijdsport.

Vanaf de boulevard konden alle teams en andere bezoekers van de stad, de wedstrijden prima volgen. Daarnaast werden alle races, voorzien van commentaar, de laatste 3 dagen live uitgezonden.

 

 

Geweldig om mee te maken dat iedereen hier heel competitief is, ook zeker de dames! Op het water werd er in alle categorieën, de open, 40+, 50+ en under 16, gevochten als leeuwen. Na de races was er veel respect, sportiviteit, ruimte voor felicitaties en werden de ervaringen uitgewisseld!

Er waren 3 disciplines waaraan je kon deelnemen: de Sprint (200 meter), een Technical parcours (1 km parcours met 7 buoyturns) en de Long Distance (18,5 km)

Daarnaast was er ook nog een inflatable race van 7 km georganiseerd.

Bij de Sprint en Technical race werd je geplaatst in een heat. Wanneer je bij de beste 2 of 4 zat ging je door naar een volgende ronde. Zo ontstond er uiteindelijk een final C, final B en een final!

Het hoogtepunt voor het team wat Nederland vertegenwoordigde was het behalen van de finale Technische race door Donato Freens en de finale Sprint door Petronella! Tijdens de Distance race zijn we beide als 11e over de finishlijn gekomen. Een prachtig resultaat in dit sterke deelnemersveld!

Tijdens de sprints kwam ook Daan Meily in actie, hij wist een mooie 24ste plek te behalen. Donato Freens werd hier 19e.

In de 40+ men, een sterke divisie, kwamen Richard Proost en Reinder Ijmker in actie. Bij de long distance was er een knappe 17e plek voor Richard en voor Reinder een 19e plek. Reinder heeft zich ook weten te plaatsen bij de Technical race in de C-finale, in deze heat werd hij 5e.

Alle indrukken van de afgelopen dagen, het in bedwang houden van je zenuwen, het wachten en weer opladen, de adrenaline rush en een dagje in de auto maakt dat de vermoeidheid nu is toegeslagen. Even in de ‘oplader’, een beetje nagenieten en daarna deze prachtige ervaring zoveel mogelijk delen!

Het was een fantastisch en strak georganiseerd evenement. We hebben enorm genoten en daarnaast veel geleerd! Een goede motivatie om met de juiste focus meer te gaan trainen. Dit smaakt naar zeker naar meer. De plannen voor volgend jaar zijn alvast gemaakt;-) Het WK SUP zal dan georganiseerd worden in Polen.


 

 

Op de website van de ICF vind je meer info.

Nieuwsgierig geworden? Check de link hieronder!

https://youtube.com/playlist?list=PLWpi79GxUJdYM97Wl109Lf4b9OXph-RNJ

 

Sportieve groet,

Richard, Reinder, Daan, Donato en Petronella

Overige SUP items

Suppen.nl

OPEN NK SUP WAVE powered by Fanatic, ION & The Spot

De beste wave-SUPPERS van Nederland gaan voor de titel “BESTE WAVESUPPER VAN NEDERLAND” de strijd met elkaar aan in de Nederlandse golven.
De GO wordt alleen gegeven bij ideale condities op één van de zeven afroep weekenden en zaterdag 25 september was de dag met Noorder swell, offshore wind én dikke bakken.

Lees verder »
Suppen.nl

Eurotoursup Nordhausen 2021

17 juli werd in Nordhausen (Duitsland) een EuroTour SUP wedstrijd gehouden. Onze nationale toppers Joep van Bakel (Fanatic), Petronella van Malsen (Mistral) en het 17-jarige talent Donato Freens (Lightcorp) deden goede zaken in de top 3.

Lees verder »
Suppen.nl

NK SUP 2021

Op 10 & 11 juli 2021 werd het NK SUP georganiseerd. De wedstrijden vonden plaats op de Noorderplassen in Almere. Tijdens het NK werden verschillende races gesupt: Technical Race, Sprint race en Long Distance.

Lees verder »
Contactformulier