WinterCup Wormer

De tweede WinterCup van het seizoen 2021/2022 werd gepeddeld in Wormer.

De tweede wintercup van het jaar heeft plaatsgevonden bij kanovereneiging de Zwetplassers in de Wormer. De club van meervoudig Nederlands kampioen Joep van Bakel en een groeiende groep Fanatic Young Blood SUP kids. Dat beloofde een mooie mix van disciplines en deelnemers te worden, en dat was het ook! 

Ondanks het natte weer en strak windje stonden er maar liefst 63! deelnemers aan de startlijn, waarvan bijna de helft vanuit de kajak disciplines kwam. Leerzaam en gezellig! 

Er was keuze uit een mooie lus van 4km of een verlengde dubbele lus over ’t Zwet over een afstand van totaal 12km. 

De omstandigheden waren straf. Een sterke wind vroeg om een tactische benadering en doorzettingsvermogen. Het was kiezen tussen de kortste lijnen of profijt pakken van iets wat luwte aan de hoge wal. De dubbele ronde gaf de mogelijkheid om te testen, fouten te maken en het weer goed te maken.


Foto’s: @ingrid_buitenhuis

 

Foto’s: Bert Oldenburg

 

Uitslagen:

 

Afsluiten in wintercup stijl met wat warms bij de finish. Wat een mooie dag weer.

Er staan nog 2 wintercups op het programma. Ben je volgende keer (weer) van de partij?

  • 16 januari – Harderwijk
  • 13 februari – Makkum

Kijk voor meer informatie op suppen.nl

Overige SUP items

Suppen.nl

OPEN NK SUP WAVE powered by Fanatic, ION & The Spot

De beste wave-SUPPERS van Nederland gaan voor de titel “BESTE WAVESUPPER VAN NEDERLAND” de strijd met elkaar aan in de Nederlandse golven.
De GO wordt alleen gegeven bij ideale condities op één van de zeven afroep weekenden en zaterdag 25 september was de dag met Noorder swell, offshore wind én dikke bakken.

Lees verder »
Suppen.nl

WK Hongarije 2021

De ICF World Championships Stand Up Paddle werden van 8 t/m 12 september gehouden in Hongarije op het prachtige Balatonmeer. Het stadje Balatonfüred, aan de noordoostelijke zijde van het meer, werd overgenomen door meer dan 500 atleten uit 50 verschillende landen. Met zoveel wereld toppers aan de startlijn werd dit een waar spektakel!
Lees hier hoe het onze Nederlandse toppers verging.

Lees verder »
Suppen.nl

Eurotoursup Nordhausen 2021

17 juli werd in Nordhausen (Duitsland) een EuroTour SUP wedstrijd gehouden. Onze nationale toppers Joep van Bakel (Fanatic), Petronella van Malsen (Mistral) en het 17-jarige talent Donato Freens (Lightcorp) deden goede zaken in de top 3.

Lees verder »
Suppen.nl

NK SUP 2021

Op 10 & 11 juli 2021 werd het NK SUP georganiseerd. De wedstrijden vonden plaats op de Noorderplassen in Almere. Tijdens het NK werden verschillende races gesupt: Technical Race, Sprint race en Long Distance.

Lees verder »

Your monthly usage limit has been reached. Please upgrade your Subscription Plan.

°C
km/h
Contactformulier