NK SUP 22&23 augustus 2020

SUP racen voor jong en oud op Het eiland van Maurik, centraal in Nederland!
Eindelijk mogen we weer!
We hebben er lang op moeten wachten maar de eerste wedstrijd staat gepland op 22 en 23 augustus. Er gaat dan gestreden worden om het Nederlands kampioenschap Suppen in de categorieën Long Distance, Sprint en Technical Race. Er is dit jaar geen overall titel. Dit is de eerste en ook tevens de enige officiële wedstrijd die we gaan varen dit jaar. Naast de titel voor de dames en heren kan er ook gestreden worden voor het Nederlands Kampioenschap prone en kids.
Met Het Eiland van Maurik hebben een mooie locatie gevonden centraal in Nederland, met voldoende uitdagende opties voor de betreffende disciplines. De locatie biedt gelegenheid tot overnachten (snel boeken dus).
Er staan foodtrucks, er is een leuke bar op het strand en er is een pannenkoek restaurant. Neem dus vooral je familie en/of je vrienden mee, er is genoeg te beleven.

Programma

Zaterdag 22 aug:
  1. Technical race; afstand ca. 5 a 6 km
  2. Sprint 200m

Zondag 23 aug:

  1. Long Distance afstand ca. 16 km

Kosten

 • 1 dag 25 euro
 • 1 dag Kids, 15 euro (sprint + technical)
 • 2 dagen 35 euro

 

 • NK – Long Distance; heren, dames, prone
 • NK – Sprint; heren, dames, kids
 • NK – Technical Race; heren, dames, kids

Overige SUP items

Suppen.nl

OPEN NK SUP WAVE powered by Fanatic, ION & The Spot

De beste wave-SUPPERS van Nederland gaan voor de titel “BESTE WAVESUPPER VAN NEDERLAND” de strijd met elkaar aan in de Nederlandse golven.
De GO wordt alleen gegeven bij ideale condities op één van de zeven afroep weekenden en zaterdag 25 september was de dag met Noorder swell, offshore wind én dikke bakken.

Lees verder »
Suppen.nl

WK Hongarije 2021

De ICF World Championships Stand Up Paddle werden van 8 t/m 12 september gehouden in Hongarije op het prachtige Balatonmeer. Het stadje Balatonfüred, aan de noordoostelijke zijde van het meer, werd overgenomen door meer dan 500 atleten uit 50 verschillende landen. Met zoveel wereld toppers aan de startlijn werd dit een waar spektakel!
Lees hier hoe het onze Nederlandse toppers verging.

Lees verder »
Suppen.nl

Eurotoursup Nordhausen 2021

17 juli werd in Nordhausen (Duitsland) een EuroTour SUP wedstrijd gehouden. Onze nationale toppers Joep van Bakel (Fanatic), Petronella van Malsen (Mistral) en het 17-jarige talent Donato Freens (Lightcorp) deden goede zaken in de top 3.

Lees verder »
Suppen.nl

NK SUP 2021

Op 10 & 11 juli 2021 werd het NK SUP georganiseerd. De wedstrijden vonden plaats op de Noorderplassen in Almere. Tijdens het NK werden verschillende races gesupt: Technical Race, Sprint race en Long Distance.

Lees verder »
Contactformulier