Lizzie Outside steekt solo het Kanaal over.

Lizzie Outside heeft zojuist als eerste vrouw solo het kanaal overgestoken. Ze vertrok op haar inflatable in Dungeness in England en eindigde in Boulonge in Frankrijk, een oversteek van ongeveer 39 km. Vier jaar geleden kreeg Lizzie de diagnose kanker te horen en besloot ze vanaf dat moment haar leven anders in te richten. Nadat ze eerst een drukke, stressvolle carrière nastreefde besloot ze een jaar vrijaf te nemen en te gaan reizen. Bij terugkomst trof haar een nieuwe tegenslag, kanker in het tweede stadium. Lizzie neemt ontslag, brengt meer tijd door met haar dierbaren en gaat op zoek naar de dingen in het leven die haar het meeste geluk brengen, de stilte en de eenzaamheid van het buitenleven. Zo kwam het idee bij haar op om solo het kanaal over te steken en wel solo op een inflatable en in de naam van PlastiPatrol.
Meer over de oversteek van Lizzie kun je lezen op haar website en op haar Facebook pagina.

Van haar Facebook pagina:
“I DID IT!! Today I became the first female in history to solo paddle board across the English Channel – and all in the name of #PlasticPatrol. I left Dungeness with two dolphins dancing round my board and finished in Bolougne with a Sea Lion staring me in the face – if that’s not the sign of a great day then I don’t know what is. Thank you SO MUCH for all your words of support and encouragement – I’ve read every single message, text and email and they all meant so much! Next step is to analyse my micro plastic sample and there will be a blog up soon about the highs and lows of today too!! In the meantime, I’m having one of these ”

Overige SUP items

Suppen.nl

OPEN NK SUP WAVE powered by Fanatic, ION & The Spot

De beste wave-SUPPERS van Nederland gaan voor de titel “BESTE WAVESUPPER VAN NEDERLAND” de strijd met elkaar aan in de Nederlandse golven.
De GO wordt alleen gegeven bij ideale condities op één van de zeven afroep weekenden en zaterdag 25 september was de dag met Noorder swell, offshore wind én dikke bakken.

Lees verder »
Suppen.nl

WK Hongarije 2021

De ICF World Championships Stand Up Paddle werden van 8 t/m 12 september gehouden in Hongarije op het prachtige Balatonmeer. Het stadje Balatonfüred, aan de noordoostelijke zijde van het meer, werd overgenomen door meer dan 500 atleten uit 50 verschillende landen. Met zoveel wereld toppers aan de startlijn werd dit een waar spektakel!
Lees hier hoe het onze Nederlandse toppers verging.

Lees verder »
Suppen.nl

Eurotoursup Nordhausen 2021

17 juli werd in Nordhausen (Duitsland) een EuroTour SUP wedstrijd gehouden. Onze nationale toppers Joep van Bakel (Fanatic), Petronella van Malsen (Mistral) en het 17-jarige talent Donato Freens (Lightcorp) deden goede zaken in de top 3.

Lees verder »
Suppen.nl

NK SUP 2021

Op 10 & 11 juli 2021 werd het NK SUP georganiseerd. De wedstrijden vonden plaats op de Noorderplassen in Almere. Tijdens het NK werden verschillende races gesupt: Technical Race, Sprint race en Long Distance.

Lees verder »
Contactformulier