Lola Keet

Wanneer ben je begonnen met suppen?

Weet ik niet heel zo heel goed meer….kijkt mama aan…. Mama: Lola stond al op de plank toen ze net kon staan. Ik had van een oude babybox een soort miniboxje op een oude windsurfer (want ik had ook nog geen sup) gefabriceerd. Daar stond Lola in, maar dat heb ik slechts 1x gedaan….was toch wat gevaarlijk; stel dat de plank om een of andere reden om zou slaan, dan zat Lola met zwemvest en al gevangen onder het board in die box. Papa heeft toen een standaard gemaakt die we op de sup konden bevestigen, dat werkte goed.

Waar sup je vaak?

Bij ons huis in de ringvaart van het Twiske met Luca en Lisa, mijn buren. We gaan dan om het eilandje heen of naar de overkant ‘het Twiske’. Met mama of papa sup ik naar het ‘IJsselmeer’, zo noem ik de grote plas waar je via de ringvaart kunt komen. In mijn eentje mag ik daar nog niet naartoe.

Wat vind je leuk aan suppen?

Ik kan lekker spelen op het water in de buurt zonder dat papa of mama mee hoeven, zoals wel moet met een boot. Het is ook handig om de bal te pakken als die in het water ligt of iets op te halen als het weg is gewaaid. Als het warm is, vind ik het leuk om van de sup het water in te duiken en te springen. En ik kan echt op ontdekkingstocht gaan naar plekken waar je alleen  via het water kan komen. Vaak ga ik ook plastic uit de sloot halen, want als de dieren dat eten gaan ze dood. Ik vind het ook erg leuk om andere kinderen te leren suppen. O ja, yoga doe ik ook wel eens op de sup.

Heb je een eigen supboard?

Ja……nou eigenlijk is het een windsurfboard (Fanatic Ripper) waar ik ook op kan suppen, omdat ik niet zo groot ben. En vorig jaar hebben we een opblaas-sup gekocht, omdat die niet stuk gaat als ik er mee naar het eilandje ga en hem daar op de kant trek en op de steiger. En hier kunnen we ook met veel meer tegelijk op.

Wat wil je nog graag doen met je supboard?

Een tocht maken met volle maan. Mama doet dat wel eens en wordt daar heel blij van en…..ik mag dan ook heel laat opblijven, haha.

Met wie ga je vaak samen suppen?

Met Lisa en Luca dus en ook met andere vriendjes en vriendinnetjes van school of turnen. Met papa en mama natuurlijk. In de vakantie met mijn nichtjes.

 

Vertel eens over je leukste supdag tot nu toe??

Vorig jaar toen het heel warm was, ben ik met mijn vriendinnetje Jente en mama naar ‘het IJsselmeer’ gesupt. Daar gingen we toen radslag, arabier en andere kunstjes doen op de sup het water in. Dat was echt heel leuk.

En ik ging op een vakantie in Egypte op een sup best wel ver de zee op. Daar zie je allemaal mooie vissen. Ik ging toen wedstrijdje doen met mama die ging zwemmen en toen won ik!

Van verhalen en foto’s weet ik dat ik ook wel wat avonturen heb beleefd op Maui toen ik 2,5 jaar was. Ik stond toen bij mama of papa op de sup in de golven. En we hebben daar een tocht gemaakt op de sup, best ver uit de kant en toen begon het behoorlijk te waaien en hadden we tegenwind terug….dat vonden papa en mama ook wel spannend.

Wie vind je een leuke of goede supper?

Mama, ik vind het knap dat ze heel hard kan en dat ze er nooit invalt…..of wel mama? Mama: haha, ja heel soms val ik er ook wel eens in, maar inderdaad bijna nooit. Sommige yogahoudingen zijn best uitdagend op een sup….en ik ben wel eens zomaar precies in een heel vies stinkend slootje van mijn plank gevallen.

Ga je ook naar sup evenementen?

Nee, dat niet. Ik ben wel wezen kijken bij de 11-stedentocht trouwens toen mama meedeed.

Doe je nog andere sporten naast suppen?

Ik turn heel erg veel, wel 14 uur per week. In de winter schaats ik en ik ben 3 keer wezen skien.  Verder mountainbiken en heel soms ga ik windsurfen.

Wil je nog meer vertellen over jou en je sup, vertel maar!

Ik heb ook een keer een fles gevonden met een brief erin! Daar stond in dat iemand hulp nodig had…maar ik wist meteen al dat Luca hem in het water had gegooid toen ik het las, haha. Het was wel spannend om die fles open te maken, de brief eruit te halen en te lezen.

Overige SUP items

Suppen.nl

OPEN NK SUP WAVE powered by Fanatic, ION & The Spot

De beste wave-SUPPERS van Nederland gaan voor de titel “BESTE WAVESUPPER VAN NEDERLAND” de strijd met elkaar aan in de Nederlandse golven.
De GO wordt alleen gegeven bij ideale condities op één van de zeven afroep weekenden en zaterdag 25 september was de dag met Noorder swell, offshore wind én dikke bakken.

Lees verder »
Suppen.nl

WK Hongarije 2021

De ICF World Championships Stand Up Paddle werden van 8 t/m 12 september gehouden in Hongarije op het prachtige Balatonmeer. Het stadje Balatonfüred, aan de noordoostelijke zijde van het meer, werd overgenomen door meer dan 500 atleten uit 50 verschillende landen. Met zoveel wereld toppers aan de startlijn werd dit een waar spektakel!
Lees hier hoe het onze Nederlandse toppers verging.

Lees verder »
Suppen.nl

Eurotoursup Nordhausen 2021

17 juli werd in Nordhausen (Duitsland) een EuroTour SUP wedstrijd gehouden. Onze nationale toppers Joep van Bakel (Fanatic), Petronella van Malsen (Mistral) en het 17-jarige talent Donato Freens (Lightcorp) deden goede zaken in de top 3.

Lees verder »
Suppen.nl

NK SUP 2021

Op 10 & 11 juli 2021 werd het NK SUP georganiseerd. De wedstrijden vonden plaats op de Noorderplassen in Almere. Tijdens het NK werden verschillende races gesupt: Technical Race, Sprint race en Long Distance.

Lees verder »
Contactformulier