Koen Proost

Koen Proost (14 jaar, Oudewater)

Wanneer ben je begonnen met suppen?
– Zo’n 5 jaar geleden ben ik begonnen met suppen.
Waar sup je vaak?
– Op vlak water: de Hollandse IJssel en de Reeuwijkse Plassen. Maar ook op zee, mag daar ook graag een golfje meepikken met een wave sup. En in het zwembad suppolo
Heb je een eigen supboard?
– Mijn vader heeft een eigen supschool waar ik een board van kan gebruiken. Of een board van mijn vader (zijn oude raceboard bijvoorbeeld)
Wat wil je nog graag doen met je supboard?
– Het lijkt me leuk om een keer de kortste etappe van de sup 11-city tour mee te peddelen.
Met wie ga je vaak samen suppen?
– Met mijn vader of met Pascal van der Mast.
Vertel eens over je leukste supdag tot nu toe??
– Het leukste tot nu toe vond ik het suppolo toernooi in het zwembad in Oudewater vorig jaar september. Hier heb ik samen met mijn vrienden aan mee gedaan.
Wie vind je een leuke of goede supper?
– Ike Frans en Pascal van der Mast in de golven.
Ga je ook naar sup evenementen?
– Ja, samen met mijn vader naar verschillende races voor het NK distance meegeweest. Met de Telstar NK Race meegedaan met de tour en 1e geworden en ook met de NK Race in Bruinisse meegedaan. Tijdens de Olympic  Experience op Scheveningen samen met mijn vader en oom in een team meegedaan met de suppolo.
Doe je nog andere sporten naast suppen?
– Ja, aan golfsurfen en judo. Sinds 2 jaar zit ik bij het STC (Surf Topsport Centrum). Daniel Spaans had mij gescout in de zee en gevraagd mee te doen aan de selectiedag. Naar aanleiding hiervan ben ik geselecteerd. De afgelopen 2 seizoenen heb ik bij de grommets gezeten en sinds afgelopen februari bij het juniorenteam. De grommets is t/m 14 jaar en de junioren t/m 18 jaar. Iedere zaterdag is er een training van Daniel op Scheveningen. Ook gaan we op trainingstrip. Deze meivakantie, 20 – 27 april, gaan we met de junioren naar Portugal. We proberen zoveel mogelijk uren in het water te maken ook doordeweeks als het goed is ga ik samen met mijn moeder naar een spot waar de golven goed zijn. Scheveningen, Maasvlakte, Domburg, Wijk aan Zee enzo. Dit seizoen gaan we buiten de Nederlandse surfwedstrijden ook internationale wedstrijden surfen. We wonen in het midden van het land dus we kunnen alle kanten op. Wave suppen doe ik vooral in de vakanties. In de zomer op Domburg maar afgelopen januari waren we in Newquay, Engeland, en daar heb ik ook nog even gesupt. 
Wil je nog meer vertellen over jou en je sup, vertel maar!
– Het zou heel leuk zijn als er ook wedstrijden voor de jeugd worden georganiseerd. Of dat er een speciale categorie is voor de jeugd tijdens de huidige wedstrijden. Dat maakt het voor de jongeren aantrekkelijk om ook op een supboard te stappen en mee te gaan doen.

Bedankt voor je interview, tot snel op het water!

Overige SUP items

Suppen.nl

OPEN NK SUP WAVE powered by Fanatic, ION & The Spot

De beste wave-SUPPERS van Nederland gaan voor de titel “BESTE WAVESUPPER VAN NEDERLAND” de strijd met elkaar aan in de Nederlandse golven.
De GO wordt alleen gegeven bij ideale condities op één van de zeven afroep weekenden en zaterdag 25 september was de dag met Noorder swell, offshore wind én dikke bakken.

Lees verder »
Suppen.nl

WK Hongarije 2021

De ICF World Championships Stand Up Paddle werden van 8 t/m 12 september gehouden in Hongarije op het prachtige Balatonmeer. Het stadje Balatonfüred, aan de noordoostelijke zijde van het meer, werd overgenomen door meer dan 500 atleten uit 50 verschillende landen. Met zoveel wereld toppers aan de startlijn werd dit een waar spektakel!
Lees hier hoe het onze Nederlandse toppers verging.

Lees verder »
Suppen.nl

Eurotoursup Nordhausen 2021

17 juli werd in Nordhausen (Duitsland) een EuroTour SUP wedstrijd gehouden. Onze nationale toppers Joep van Bakel (Fanatic), Petronella van Malsen (Mistral) en het 17-jarige talent Donato Freens (Lightcorp) deden goede zaken in de top 3.

Lees verder »
Suppen.nl

NK SUP 2021

Op 10 & 11 juli 2021 werd het NK SUP georganiseerd. De wedstrijden vonden plaats op de Noorderplassen in Almere. Tijdens het NK werden verschillende races gesupt: Technical Race, Sprint race en Long Distance.

Lees verder »
Contactformulier