De basis

De basis

Wat is het verschil tussen een ervaren en een beginnende supper en wat voor effect heeft een goede peddelbeweging op het lichaam?
Wat meteen opvalt aan de supper links is het gebruik van het hele lichaam en de beweging ziet er veel vloeiender uit. Ook heeft de supper links minder spanning op de rechter elleboog en minder draaiing in de lumbale wervelkolom. Kort gezegd is dat minder belastend voor het lichaam en het is veel efficiënter.
Doordat de ervaren supper zijn hele lichaam gebruikt kan hij meer kracht zetten, let daarbij vooral op het gebruik van de benen en de heupen.
Een goede techniek is niet alleen van belang voor een wedstrijdsupper maar voor alle suppers m.n. omdat het minder belastend is voor je lichaam

 

Links: Ervaren supper        Rechts: Beginner

Stroke Comparison

An interesting perspective of an elite paddler on the left and a novice on the right. Note the use of the entire body in the elite paddler, less right sided elbow flexion and less rotation through the lumbar spine. Gold Coast SUP SUP Racer Stand Up Paddle Athletes Association JM Stand Up Paddle Company ONE Stand Up Paddle James Furness Ben Schram Mike Climstein Wayne Hing #bondphysio

Geplaatst door Water Based Research Unit op woensdag 8 maart 2017

Rear View

As requested Liz Gallelli

Geplaatst door Water Based Research Unit op zondag 12 maart 2017

Geplaatst door Water Based Research Unit op zondag 12 maart 2017

 

Bron: Water Based Research Unit

Share this post