3e NK race; Bruinisse

3e NK race; Bruinisse

Zaterdag 26 augustus vond in Bruinisse de 3e etappe plaats van het Nederlands Kampioenschap SUP. Onder mooie omstandigheden werden 3 springraces en een superlap gevaren.

In navolging van vorig jaar werd de route voor de sprint om de haven heen gevaren. Dat wil zeggen dat de deelnemers na de start meteen naar buiten peddelden langs de dam en daarna terug de haven in en weer langs de dam terug naar de finish. Een route van iets minder dan 1,5 km.

 

De superlap werd in de haven uitgelegd en beslaat 5 rondjes (zie: 1 normale ronde en 1 superlap in onderstaand voorbeeld) waarvan er één naar keuze afgesneden kan worden langs een speciaal daarvoor uitgelegde boei. Het is dus niet alleen heel hard peddelen maar ook kijken naar je tegenstanders en je korte rondje zo voordelig mogelijk inzetten. Ondanks de stevige strijd werd door sommige deelnemers “relaxed” gepeddeld in de sprintrace om zo wat krachten te sparen voor de superlap. Voor de dagwinst werd het totaal van de sprintraces en 3x de superlap geteld. Voor het NK telt alleen de superlap.

Tussen de sprints en de superlap door werd een speciale race gehouden voor de jeugd en ook daar werd flinke gestreden om de dagzege. Het was opvallend om te zien hoe technisch goed er gepeddeld werd door de jonge strijders.

Bij de heren werd  de dagzege binnengehaald door Joep van Bakel (Fanatic, VMG blades, ION), gevolgd door Ricardo Haverschmidt (Mistral) en Martijn van Deth (Starboard, Mystic).

Petronella van Malsen (Mistral) peddelde naar de dagzege bij de dames, Emma Reijmerink (Naish) werd 2e en Janneke Smits 3e (3Bay).

 

Rico leidt de kopgroep. Foto: Ingrid Buitenhuis

Reinder IJmker. Foto: Ingrid Buitenhuis

Janneke en Emma strijden om de boei. Foto: Ingrid Buitenhuis

Niek en Richard. Foto: Ingrid Buitenhuis

De volledig uitslag:

Share this post